Big treasure heniwo Big Treasure Heniwo

Over ons

Ik ben Helena en samen met mijn man Erik wonen wij in Leens. In het Noordwesten van Groningen.

Jaren geleden zijn we verliefd geworden op het ras Shih-Tzu.

Bo-Jenuatie Rose kwam in 2013 ons leven. Naar het volgen van ringtraining gingen we met haar naar verschillende shows toe. Op een van de shows kwamen we in contact met de familie Lolkema uit Leeuwarden van de kennel Love of SanMarlo. Fred en Marion hadden op dat moment een nestje met Shih-Tzu. En al snel werden we verliefd op Jacki Love of SanMarlo. Ook met haar volgde we ringtraining en gingen met haar naar verschillende hondenshows toe.

Het begon steeds meer te kriebelen en langzamerhand waren we aan het denken aan een eigen Shih-Tzu kennel. Er werd contact gelegd met Raad van Beheer. Deze kwamen op bezoek voor een “kennel bezoek”. Alles werd bekeken en de honden werden gecontroleerd en of de benodigde kennis in huis was. In november 2015 ging de Raad van Beheer akkoord met de kennelnaam Big Treasure Heniwo’s onder het registratienummer 269229.

We hadden 2 teefjes en waren op zoek naar een reu. Naar lang zoeken kwamen we bij de kennel from Forest Hoeve terecht van Gerrie Bosch. En Amigo from Forest Hoeve kwam in ons leven terecht.
De liefde voor de Shih Tzu groeide meer en meer. En we waren op zoek naar een teefje. Naar goed te hebben rond gekeken kwamen we terecht bij de kennel Dalai Shih-Tzu van Monique Huggers. Ze had daar een nestje met lieve Shih-Tzu. Het was gelijk liefde op het eerste gezicht en Mona it’s a kind of magic Dalai Shih-Tzu werd ons nieuwe teefje.

Onze honden lopen gewoon los in huis en spelen ook buiten. Het welzijn van de Shih-Tzu staat bij ons voorop en ze krijgen bij ons uitsluitend vers vlees. We proberen om een zo goed mogelijk basis te leggen voor de nakomelingen van de Shih-Tzu. Daarom vinden we het zeer belangrijk dat de honden in een sociaal gezin kunnen leven en kunnen genieten.

Jaarlijks worden de honden bij ons geënt en ontwormd. Daarnaast zijn we met enige regelmaat op internationale en nationale hondententoonstellingen te zien en halen hier goede resultaten. Zowel in Nederland als in het buitenland.

We zijn lid van:

  • Eerste Gezelschapshonden Club Nederland (EGCN)
  • De Internationaler Shih-Tzu Club e.v. Duitsland.
  • En van de Verein Kleinhunde Duitsland.

    Veel plezier met het bekijken van onze website.

Groetjes Helena